29 Disember 2015

UFO yang macam lampu ajaib dalam cerita Aladin

UFO adalah singkatan bagi unidentified flying object, bermaksud benda terbang yang tidak dikenali.

Jika anda perhatikan gambar di bawah anda dapat lihat satu benda terbang di awan. Adakah anda mengenali benda itu? Tentu saja anda tidak kenal atau tidak pasti kerana benda tu nampak samar-samar je. Kalau begitu boleh lah anda kata ianya adalah UFO kerana benda itu benda terbang yang tidak anda kenali. Hihi.


Kelihatan seakan-akan bentuk lampu Aladin, benda terbang itu sebenarnya seekor burung. Apesal lak macam tu rupa? Sebab gambar ini dirakam dengan kelajuan shutter yang agak lambat (1/60 sec, handheld). Sebab kamera pun ya juga (tak berapa canggih).


Gambar dirakam di dalam kawasan UTHM, Parit Raja.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Popular Minggu Ini (tak popular mana pun)